В даний час середнє добове споживання йоду серед жителів становить 40-80 мкг на добу, при рекомендованій нормі 150-200 мкг, тобто в 2-3 рази нижче фізіологічних потреб організму. Для порівняння, житель США на день отримує 400-800 мкг йоду, а житель Японії близько 1500 мкг на добу та більше. За даними МОЗ, нестачу йоду в організмі відчувають тією чи іншою мірою до 70% людей. Так, середньостатистична людина споживає від 40 до 80 мкг йоду в день замість норми в 100-150 мкг. < У процесі еволюції Землі більшу кількість йоду було змито з поверхні ґрунту льодовиками, снігом, дощем і забрано вітром і річками в море. Тому цей мікроелемент зосереджений у морях, океанах та підземних водах. Поверхня суші і прісні води виявилися збідненими йодом. Щоб організм не відчував додаткового навантаження при засвоєнні чужорідних сполук, група російських учених створила інноваційний продукт з високою біодоступністю органічного йоду - "Ай-Норм" (I-Norm), технологія отримання. ;nbsp;
Наш продукт ми збагатили органічним йодом, отриманий шляхом ферментативного йодування амінокислотних залишків сироваткових білків коров'ячого молока, з подальшим додатковим очищенням від неорганічного йоду за допомогою ультрафільтрації, а також сублімаційним або розпилювальним сушінням. ;nbsp;сироватковим молочним білком дозволяє регулювати баланс йоду в організмі людини, тобто. одержати рівно стільки цього мікроелемента, скільки йому необхідно, а "надлишки" без шкоди вивести через нирки. «Сховищем» йоду в нашому організмі, а також «виробником» йодовмісних гормонів (тироксину, трийодтироніну) є щитовид. Йод регулює обмін речовин, стимулює роботу клітин імунної системи. За все життя ми вживаємо ззовні не більше однієї чайної ложки йоду, але дефіцит цього мікроелемента, залежно від рівня здатний викликати дратівливість, швидку стомлюваність, пітливість, головний біль, різку зміну ваги, погіршення пам'яті, проблеми із серцево-судинною та дихальною системою. Особлива група – вагітні та годуючі матері: їм потрібно майже вдвічі більше йоду, ніж звичайній дорослій людині. Нестача йоду провокує викидні, мертвонародження, зростає ризик, що дитина народиться з відхиленнями. У плода до 16 тижнів немає своєї щитовидної залози, зате буквально з перших днів життя ембріону необхідний мамин гормон – тироксин. В іншому випадку можуть виникнути проблеми з розвитком зору, слуху. Важкий йододефіцит загрожує розумовою відсталістю малюка. Хоча навіть легкий ступінь нестачі йоду призводить до того, що рівень IQ дитини буде на 10-15 пунктів нижчим, ніж у однолітків із благополучних у плані йоду регіонів. Найчастіше йдеться про IQ нижче 100, розсіяність, дефіцит уваги, загальмованості - таким чином, недоотриманий йод може зіграти поганий жарт з майбутньою успішністю дитини в школі і взагалі з його успішністю.
Харчовий продукт «Ай-Норм» (I-Norm) рекомендується застосовувати в якості джерела йоду в органічній формі для зниження ризику розвитку йододефіциту і захворювання. Відомо, що при вживанні препаратів, що містять неорганічні форми йоду (калій йод), відбувається надлишок йоду і так звана "передозування", пов'язана з накопиченням йоду в її щитовидній залозі, що ;роботу. І це істотна відмінність йодсодержащих препаратів в органічній формі. Органічний йод має унікальний вплив на організм людини: 0 div>
Склад: концентрат сироваткового білка збагачений органічним йодом 150 мкг, лактоза, крохмаль. по 1 таблетки 2 рази на день під час їжі. випуску: 60 таблеток, масою 250 мг. 100 г продукту: білки - 86,5 г, жири - 2 г, вуглеводи - 27 br / gt; Енергетична цінність на 100 г продукту: 468 ккал / 1960 кДж
Умови зберігання: у сухому, захищеному від світла місці, при температурі від +5°С до +25°С та відносної вологості повітря трохи більше 75%.
Термін придатності: 2 роки з дати виготовлення.
Не є лікувально-профілактичним та спеціалізованим харчуванням.