Коли в організмі дорослої людини, а особливо дитини, кількість лецитину в нормі, покращується загальний стан серцево-судинної системи, відбувається максимальне засвоєння вітамінів А, К, Е, і D, відбувається стимуляція утворення гемоглобіну та еритроцитів, а також стимуляція жовчовиділення, підвищується резистентність організму до впливу токсичних речовин. Лецитин міститься у всіх тканинах і майже у всіх рідинах тварин і рослин. Натуральне харчове джерело лецитину – м'ясо тварин, птахів та риб. Для виготовлення харчової добавки лецитин добувають з побічних продуктів виробництва соєвого борошна і соєвої олії, з власне соєвих бобів, насіння соняшнику та виноградних кісточок. року, виявивши його в яєчному жовтку. Яєчний жовток негайно почали використовувати як джерело лецитину. Однак пізніше з'ясувалося, що в соєвих бобах лецитину значно більше, ніж у жовтку. семантично пов'язаних між собою, але все ж таки мають принципову відмінність. Біохімічний термін «лецитин» вживається як синонім фосфатидилхоліну, однієї з основних молекул клітинних мембран. Комерційний термін «лецитин» означає натуральну суміш різних жирів (включаючи гліколіпіди, тригліцериди, стероли і сфінголіпіду) і деякої кількості жирних кислот, вуглеводів і вітамінів. Це основна речовина, за рахунок якої формується міжклітинний простір (міжклітинний матрикс), правильно функціонує нервова система, нормально працюють клітини мозку. Лецитин – один із основних матеріалів печінки. Також він потрібний організму як будівельний матеріал для відновлення пошкоджених клітин. Лецитин – основний транспортний засіб для доставки поживних речовин, вітамінів та ліків до клітин. Ця речовина – потужний антиоксидант, що запобігає утворенню вільних радикалів. Нестача лецитину в організмі може призвести до зниження дії лікарських засобів, недоумства, хвороби Паркінсона, розсіяного склерозу та інших захворювань нервової системи. 17% периферичної нервової системи, будучи центральною поживною речовиною для нервових закінчень. Якщо в організмі дорослої людини буде недостатня кількість фосфоліпідів, це призведе до погіршення уваги і пам'яті, втоми, перевтоми, а також нервової дратівливості. консистенції жовчі в організмі, надання допомоги в транспорті жирів з клітин печінки. Лецитин є основою при правильному обміні жирів. Завдяки йому прискорюються окислювальні процеси у живих клітинах. Коли в організмі дорослої людини, а особливо дитини, кількість лецитину в нормі, покращується загальний стан серцево-судинної системи, відбувається максимальне засвоєння вітамінів А, К, Е, і D, відбувається стимуляція утворення гемоглобіну та еритроцитів, а також стимуляція жовчовиділення, підвищується резистентність організму до впливу токсичних речовин.
При недостатності лецитину ваш організм не може переробляти вітаміни A, D, E і K. % або більше, в залежності від поточного дефіциту лецитину у Вашій дієті.
Особливо необхідний лецитин людям похилого віку, оскільки з роками вміст лецитину в організмі знижується. Велику небезпеку становить нестача лецитину в дієті дітей раннього віку. Лецитин, що отримується дитиною в перші роки життя, має найважливіше значення для його розвитку. Якщо Ви постійно займаєтеся фізичними вправами для поліпшення м'язового тонусу, вміст лецитину в м'язах підвищується. Таке збільшення вмісту лецитину в м'язах частково сприяє підвищенню їх витривалості. Власного лецитину в організмі людини зовсім небагато. Організм людини, в середньому, містить близько 300г власного лецитину. Лецитин необхідний організму як будівельний матеріал для оновлення пошкоджених клітин. ;
Енергетична цінність в 100г продукту: 700 кКал/2928.8 кДж
< ,33г, вуглеводи – 0,12г/x000D_Форма випуску: 90 желатинових капсул масою вмісту – 1000 мг. років: по 1 капсулі 3 десь у день під час їжі. Тривалість прийому – 1 місяць. Можливі повторні прийоми протягом року. сонячних променів і недоступному для дітей місці при температурі від 5 до 25°С і відносній вологості не більше 80%.